Radek Chrobák o výživě při přeběhu Alp

Před časem jsme podpořili našeho předního ultra běžce Radka Chrobáka v jeho projektu, při kterém přeběhl rakouské Alpy. O tom, jak vše probíhalo, se můžete dočíst v tomto článku – Radek Chrobák a jeho přeběh rakouských Alp.

A protože nám bylo jasné, že zde hrála obrovskou roli výživa a hydratace, tak jsme Radka požádali, jestli by sepsal pár informací o tom, jak využil naše produkty.

Radek Chrobák o Edgaru

Ve dnech od 23. června do 7. července jsem uskutečnil svůj záměr přeběhu rakouských Alp. Ve výsledku to hodilo 593 kilometrů s 30 110 nastoupanými metry. Popasoval jsem se s tím za 15 dní a nemálo mi v tom pomohly produkty značky Edgar.

Na trať jsem si bral vždy půl litru nápoje Powerdrink, k tomu půl litru ionťáku Isotonic Drink, jeden Powergel pro případ zvlášť těžkého úseku či krize a každou trasu jsem pak už v teplíčku na chatě zapil Recovery drinkem.

Čím pro mě produkty Edgar válcují konkurenci je skvělá chuť

Tak například Isotonic Drink jsem díky jeho originální hořké příchuti (Edgar poznámka – náš ionťák má díky obsaženému sodíku lehce slanou příchuť) byl schopen pít každý den. Není to žádný sladký lepihub, jak jsme na to zvyklí u jiných značek. Myslím si, že není lepší reklama pro ionťák, než když ho sportovec dokáže pít s chutí po dobu 15 po sobě jdoucích dní.

Stejně tak nápoj Powerdrink, který si mě získal nejen chutí mého oblíbeného ovoce, tedy manga, ale také svou užitečností. Mám prozatím vyzkoušeno, že zvládnu 7-hodinový závod udělat bez tuhé stravy, což posouvá mé sportovní výkony ještě o level dál. Myslím si, že právě Powerdrink může být jak pro výkonnostní, tak i pro hobby sportovce skvělým parťákem na závodech typu Beskydské sedmičky a podobných. Navíc díky vyššímu a především průběžnému energetickému zásobení předchází krizím. Navíc mě překvapilo, že navzdory vyššímu obsahu proteinů se stále jedná o velice osvěžující drink, který skvěle zahání žízeň. Nenechte se tedy odradit barvou mléka :-)

Regenerace

A na závěr… bylo mi jasné, že v tak těžkém výkonu není radno podcenit řádnou regeneraci. A v tom mi pomohl právě Recovery drink, který mi dodal vše potřebné pro to, abych se další den zase zvedl a udělal svou porci kilometrů. Doporučuji jej užívat nejen po závodech, ale také po těžších tréninzích. Tak tolik k mým zkušenostem s produkty značky Edgar. V Alpách to bylo naše první seznámení, po skvělých dojmech však doufám, že se z nás stanou dlouholetí partneři.

Děkujeme Radkovi za článek a myslíme, že v další spolupráci nám nic nebrání :-)