OCR World Championship

Již tento víkend přivítá Anglie ty nejlepší OCR závodníky z celého světa, aby si to rozdali o titul světového šampiona na tratích 3K, 15K a v týmové štafetě. Naši ambasadoři jako Michal Rajniak, Richard Hynek, Janka Pepová, Richard Chrappa, Peter Ceniga, Martin Hromada, Veronika Vytinová, Marek Kadrmas, Lukáš Novák a další s Edgar powerdrinkem samozřejmě nebudou chybět. Mistrovství se bude konat 19.- 21. 10. 2018 v nové lokalitě kousek od Londýna. Hlavní závod, má oproti loňsku dvojnásobný počet překážek, tedy brutálních 100 překážek na 15 km a náš Edgar powerdrink se bude rozhodně hodit.

Pro připomenutí, co to vlastně OCR je, tak je to masakrální sport, při kterém účastníci běží mimo terén, ve špíně, bahně, potokem, klidně i lyžařským svahem a když už je rovinatý úsek, tak se jim musí plazit pod ostnatým drátem nebo nesou nespočet těžkých předmětů a celou tuto trasu křižují náročné překážky.

OCR – 15 km

Pátý ročník mistrovství se přesunul poprvé z Ameriky do Evropy a na anglický venkov dorazí sportovci z více než 65 zemí. Na šampionát je možné se kvalifikovat prostřednictvím sítě kvalifikačních závodů a již samotná kvalifikace na mistrovství je úspěch. V ČR se může sportovec kvalifikovat pomocí Spartan race a Predator race – v kategorii Elite nebo Age group. Pro kvalifikaci platí, že je uznáno jen 50%, pokud je v dané kategorii méně, než 20 závodníků. Příklad: Pokud je v kategorii 50+ ve výsledcích 6 závodníků, kvalifikováni jsou jen 3. V případě lichého počtu startujících závodníku se zaokrouhluje v prospěch závodníka, tzn. nahoru. Závodník kvalifikovaný jako PRO si může vybrat, jestli bude závodit v divizi PRO nebo v AGE GROUP.

V pátek se běží 3k závod, který bývá rychlý s technickými překážkami. Tento závod je 3km dlouhý, je na něm 24 překážek..   V sobotu se běží hlavní závod 15k a podle mapy závodníky čeká přesně 100 překážek. V neděli se běží Team relay a budeme fandit našim ambasadorům a dalším.

OCR – 3 km

Úspěšné dokončení závodu v kategorii Elite či Age group vyžaduje zvládnutí všech překážek tj. všechny jsou povinné a pokud některou závodník nezvládne, odevzdá náramek a řadí se do kategorie Without wristband. Na překážky je více pokusů, ale pozor, pro letošní rok je nastaven cutoff time na 4hod tj. pokud je závodník na trati déle jak 4hod skončí jako neklasifikovaný.

Držte palce našim reprezentantům a sledujte náš facebook a instagram, budeme streamovat přímo z mistrovsví.

Držte nám palce