Nový projekt Korona Himaláje Pavla Paloncýho

Pavel Paloncy si nedá pokoj a zase něco chystá. Jak ho známe, zase to bude něco extrémního a  pořádná výzva! Chystá se na svůj největší letošní projekt, nazvaný Korona Himaláje. Pokud znáte tzv. Everesting, opakovaně stoupat nahoru a dolů na vybraném kopci až na výšku Everestu, tak to je pro Pavla pouze inspirace. Pavel tuto výzvu posunul ještě o několik levelů dál. V tomto novém projektu je cílem za 42 dnů nastoupat Koronu Himálájů tzv. 120 000 výškových  metrů a 3000 zdolaných kilometrů. To už je slušná nálož!

1

Jaký je cíl tohoto projektu?

Konkrétním cílem je na každém z vybraných 14 alpských stoupáních nastoupat výšku Mt. Everestu v rytmu: den jízda, po té dva dny regenerace. Přesun a chystání na další výjezd. Celá akce tak zabere 6 týdnů = 42 dní.
 

Kdy projekt startuje a kde se dá výzva sledovat?

Začíná se 18. dubna. Pavla budete moci sledovat on-line pomocí GPS trackingu. Veškeré informace se budou zveřejňovat na sociálních sítích – Pavel Paloncy. Souhrny a aktuální informace o projektu jsou již teď na webu www.koronahimalaje.cz

https://www.facebook.com/ARPalonc 

https://www.instagram.com/palonc.adventure/

https://www.facebook.com/marketamarvanova.cz 

https://www.instagram.com/peggy.marvanova/ 

Jak to celé vzniklo?

Na podzim 2020 Pavel absolvoval Everesting na Dlouhé Stráně – nejprve pěšky a pak na kole. Celé se mu to zalíbilo a padla myšlenka dát celou korunu Himálaje.

2

Proč se projekt jmenuje Korona Himaláje?

Takzvanou Korunu Himálaje získá lezec, který vystoupí na všech 14 osmitisícovek. Cílem je získat pomyslnou korunu tím, že Pavel nastoupá stejné metry. Bez pandemie by tento projekt nevznikl, a proto se název upravil z Koruny na Koronu - Korona Himálaje.

Jaká se pojedou stoupání ?

Na projekt bylo vybráno 30 slavných alpských stoupání, pro některá z nich můžete hlasovat a nebo sami doporučit další. Takže výběr můžete částečně ovlivnit také! Hlasování probíhá na sociálních sítích Pavla.

Co se ještě chystá?

To není všechno! Kromě samotných výjezdů bude Pavel během celé akce zkoumat, jak se při takové zátěži chová lidský metabolismus a bude nepřetržitě měřit hladinu glykémie v krvi a srovnávat ji s tím, co konzumoval k jídlu. Akce bude samozřejmě po celou dobu dokumentovaná.

Pavel se také rozhodl, že projektem podpoří dobrou věc a spojil se s charitou Dobrý Anděl, která podporuje děti, které to měly v životě těžší. Také se spojil s appkou EPP Pomáhej pohybem a po akci pošle body na pomoc potřebným.

Takže, držíme mu už teď palce a budeme se těšit, až tento projekt Pavel v dubnu odpálí! Tak buďte u toho také!

Foto: https://www.trailrun.cz/ 

3