Jaký byl Edgar Ultra Camp 2022

Edgar Ultra Camp

Druhý listopadový (prodloužený) víkend jsme pro zájemce o ultra běh připravili tréninkový Edgar Ultra Camp. Součástí tohoto kempu byly nejen ukázkové tréninky, ale také zajímavé workshopy a přednášky. Program kempu si vzal na starost Honza Dvořáček alias Trailrun.cz, který je mimo jiné také tvůrcem sportovního podcastu Makej vole!

Jednotlivé tréninky, workshopy a přednášky pak vedli naši ambasadoři – specialisti na ultra a horský běh.

Edgar Power ambasadoři na kempu:

  • Pavel Paloncý – trojnásobný vítěz Spine Race.
  • Marek Causidis – trojnásobný vítěz B7.
  • Jiří Petr – několikanásobný medailista z MČR ve skyrunningu.
  • Zdeněk Hruška – vítěz B7, Pražské stovky a mnoha dalších závodů.
  • Martin Jor – vítěz etapového závodu Pyrenees Stage Run, který vyhrál společně se Zdeňkem Hruškou, vítěz Zapomenuté hory 2022

Lokalita – Suchý vrch

Kemp probíhal na Suchém vrchu v Orlických horách, kde je spousta skvělých tréninkových výběhů, seběhů a trailů. Nedaleko je také Buková hora a legendární Králický Sněžník. Tedy ideální místo pro partu ultra bláznů :)

Čtvrtek – den první

Večerní výběh po stopách bunkrové linie

Program začal již ve čtvrtek večer, kdy účastníci kempu absolvovali večerní výběh s čelovkami k tvrzi Bouda a nedalekému Převrácenému bunkru, na němž si něměcká armáda během druhé světové války zkoušela odolnost bunkrové linie. Výběh vedli naši ambasadoři Pavel Paloncý a Martin Jor. Mlha a tma ve spojení s bunkry připravila pro kempery velmi atraktivní zážitek a byli jsme rádi, že se nakonec nikdo neztratil :)

Večerní výběh k bunkrům

Přednáška – Palonc na Drakensberg Grand Traverse

Po večeři si vzal program na starost Pavel Paloncý, který účastníkům povyprávěl o tom, jak před týdnem běžel v Africe více než 200 km dlouhý závod Drakensberg Grand Traverse, kde si se svým bulharským parťákem došel pro druhé místo. Mimochodem – Pavel celý závod absolvoval na 1100 gramů Edgar Powerdrinku, který měl nadávkovaný v sáčcích a doléval jen vodu z potoků :)

Pavel Paloncý – pvečerní přednáška

Pátek – den druhý

Workshop – seběhy

Po ranní rozcvičce a snídani měl vše na starost opět „Palonc,“ který si pro účastníky kempu připravil workshop seběhů. Vše začalo čtvrthodinovou přednáškou o záludnostech a technice běhu v seběhu a v několika následujících sebězích si účastníci vše také vyzkoušeli. Na závěr Palonc ukázal, jak by takový seběh běžel on a nutno říci, že těch 200 km před týdnem na něm nezanechalo žádné stopy a v seběhu to pustil opravdu slušně.

Pavel Paloncý – workshop seběhy

Workshop – intervalový trénink

Po obědě dorazil náš další ambasador skyrunner Jirka Petr ze Salomon Suunto Teamu a klusem se s účastníky přemístil na sjezdovky na nedaleké Bukové hoře. Tam zahájil workshop zaměřený na intervalový trénink v kopcích. Vysvětlil proč je tento typ tréninku důležitý a kdy je dobré ho zařadit do tréninkového programu. Poté si účastníci vyzkoušeli jednu variantu intervalů, při které jim určitě nebyla zima :) Po návratu následoval odpočinek a možnost využití wellness v místě ubytování.

Jirka Petr – intervaly do kopce

Přednáška – novinky Dynafit

Večerní přednášku si vzali na starost marketingoví specialisté z Dynafitu, kteří přivezli nejen sadu testovacích bot, ale také vzorky pro následující sezónu. Pro účastníky kempu si připravili prezentaci těchto nových produktů, ale také zábavný program a kvíz o ceny. Prostě výborné zpestření, při kterém kempeři chvílemi zapomínali, že je bolí nohy :)

Přednáška o produktech Dynafit

Sobota – den třetí

Králický Sněžník

Sobotní program byl jednoduchý – běžecký výlet na Králický Sněžník. Všichni účastníci odhlasovali, že není třeba dělení na výkonnostní skupiny a vydali se v kompletní sestavě po obvodu celého masivu Králického Sněžníku se zastávkou na vrcholu, který nese stejný název jako celé pohoří, tedy Králický Sněžník. Po dvou sychravých dnech byl tento výlet naprostým vrcholem kempu, protože od rána bylo azuro a teplota byla na kraťasy a krátké tričko. Vše jsme zakončili společným pozdním obědem v restauraci na Dolní Moravě a poté jsme se přesunuli zpět na Kramářovu chatu na Suchém vrchu.

Mára Causidis na Králickém Sněžníku

Zdeněk Hruška a Martin Jor o vítězství na PSR 2022

Večerní přednáška byla v režii Zdeňka Hrušky a Martina Jora, kteří vyprávěli o vítězství na etapovém horském závodě Pyrenees Stage Run. Ten se skládá ze sedmi etap, během kterých závodníci proběhnou část Pyrenejí a zavítají také do Andorry. Borci svou přednášku okořenili fotografiemi a video záběry z fantastických Pyrenejí. Poté následovala volná zábava, kterou účastníci kempu rozhodně nepodcenili :)

Zdeněk Hruška a Martin Jor o vítězství na PSR 2022

Neděle – den čtvrtý

Workshop – Leki

Závěr ultra kempu si vzal na starost Zdenda Hruška, který pro účastníky připravil workshop zaměřený na pohyb s trailrunningovými holemi. Kempeři se po snídani pohodovým tempem přesunuli opět na sjezdovky na úbočí Bukové hory, kde Zdenda vše započal výkladem teorie.

Workshop – Zdeněk Hruška a trailrunningové hole Leki

Při dlouhých horských závodech se hole hodí, ušetří nohy jak při pohybu do kopce, tak při sebězích, kdy se o ně dá opírat. Specialistou na trailrunningové hole je německá značka Leki, která nám na kemp zapůjčila 21 párů špičkových holí, takže kdo neměl vlastní hole, tak byl dovybaven. K ruce měl Zdenda také Martina Jora a Máru Causidise. Všichni tři patří mezi ambasadory značky Leki, takže lepší instruktorský tým si účastníci kempu nemohli přát :)

Po dopoledním workshopu jsme Edgar Ultra Camp oficiálně zakončili na obědě pod čenkovickými sjezdovkami.

Byla to pecka!

Děkujeme všem kemperům i našim ambasadorům za účast. Vůbec jsme nečekali, že sejde tak skvělá parta :) A děkujeme také dalším reklamním partnerům:

  • Runsport.cz – za slevové poukazy a pomoc s organizací.
  • Dynafit – za sady testovacích bot a přednášku.
  • Leki – za zapůjčení testovacích holí.

Bude další Edgar Ultra Camp?

Bude na jaře! Už na něm pracujeme a máte se na co těšit! :)

Chcete se dozvědět o termínu dalšího Edgar Campu jako první? Napište nám na info@edgarpower.cz na sebe kontakt a až budeme mít vše připravené, tak vám dáme vědět.

Kompletní fotogalerie najdete na Trailrun.cz:

  • První a druhý den – přednáška a workshopy Pavla Paloncýho a Jirky Petra.
  • Třetí den – výsadek na Králický Sněžník (Mára Causidis, Zdeněk Hruška, Martin Jor).
  • Čtvrtý den – workshop s holemi Leki (Mára Causidis, Zdeněk Hruška, Martin Jor).