Jak si připravit Powerdrik by Edgar na ultra výkon?

Nezáleží na tom, jestli běháš, jezdíš na kole nebo zdoláváš překážky na závodech Spartan Race. Nezáleží na tom, kolik vážíš nebo měříš. Dokonce nezáleží ani na tom, jak dlouhý závod tě čeká. Edgar je tu pro tebe za každých okolností! Čeští odborníci totiž inteligentní powerdrink vyvinuli tak, aby si každý mohl namíchat přesně takovou dávku energie, jakou pro svůj výkon potřebuje. A pokud tě čeká opravu dlouhý závod, doporučujeme vzít si na trať ještě záložní baterii – Edgar Powergel!

Základní pravidlo dávkování powerdrinku Edgar říká, že pokud vážíš…

- 50 až 70 kg, připrav si drink ze 3 odměrek;

- 70 až 90 kg, dej si 4 odměrky;

- 90 až 105 kg, rozmíchej ve vodě 5 odměrek;

- více než 105 kg, dopřej si 6 odměrek.

Pokud ale víš, že tě čeká extrémní zátěž, dej si do svého powerdrinku dvě odměrky navíc bez ohledu na to, do které váhové kategorie se řadíš. Každou odměrku přitom rozmíchej v 50 až 100 mililitrech vody a vypij 90 až 60 minut před startem tréninku či závodu.

Co ale dělat, když se připravuješ na opravdu dlouhý výkon a víš, že ti Edgar nevydrží až do cíle? Máme pro tebe tři řešení.

1

1.       Metoda Pavla Paloncýho

Pavel Paloncý je český ultramaratonec a extrémní sportovec, kterého potkáš na nejdrsnějších i nejdelších závodech na světě. Při dlouhých výkonech využívá Edgar takto: Hodinu před startem vypije klasickou dávku. A pak si každé tři hodiny připravuje dávku sníženou o jednu odměrku, než kolik jich měl v té první. Je ovšem potřeba počítat s tím, že Pavlův organismus snese to, co může běžným smrtelníkům činit problémy – vypít během výkonu další sladký drink zkrátka nezvládne každý.

2.       Metoda běžných smrtelníků

Tato metoda je dle našich zkušeností pro řadu sportovců snesitelnější. I v tomto případě platí, že si připravíš hodinu před startem svou obvyklou dávku Edgaru. Od druhé hodiny výkonu pak ale popíjej naředěný drink – do půl litru vody si dej pouze jednu odměrku.

Jestliže poběžíš/pojedeš s camelbagem, připrav si takhle naředěný Edgar do něj a popíjej ho po celou dobu výkonu. Účinek Edgaru se dá takto prodlužovat po velmi dlouhou dobu bez toho, že by ses pocitově přesladil/a.

3.      Vezmi si záložní baterie

Víš, že během fyzického výkonu je schopnost těla trávit velmi omezená? Trávicí soustava a ledviny jsou totiž náročné na krevní oběh, jenže krev se při vytrvalostní aktivitě přesouvá do pracujících svalů, takže trávení složitějších živin se pozastavuje.

Také s ohledem na tento fakt jsme vyvinuli Edgar powergel, který neobsahuje kofein, taurin, umělá barviva ani sladidla, díky čemuž nezatěžuje žaludek a usnadňuje trávení. Jeho základem je přitom snadno stravitelná sacharidová směs, která ti stejně jako v případě powerdrinku bude dodávat energii po dlouhou dobu.

Gel se skvěle hodí na poslední část závodu, kdy už cítíš, že ti docházejí baterky, ale nechceš zpomalit. Dej si powergel, svoji záložní baterii, a pracuj dál!

2