Aleš Zavoral zvítězil na Letovické 24h

Náš ambasador Aleš Zavoral vyrazil o víkendu na vytrvalostní cyklistický závod Letovická 24h, který se koná jako součást charitativní sportovní výzvy Kolo pro Adama. Závod se jel na 14 km dlouhém okruhu s převýšením 170 metrů. Aleš zvládl za 24 hodin nakroužit celkem 48 okruhů, což dělá 667 km s převýšením 8000 výškových metrů a zaslouženě si dojel pro vítězství.

Jak řešil Aleš hydrataci a doplňování energie se dozvíte v jeho komentáři níže. Vypadá to sice jako reklamní článek, ale je to prostě fakt :)

Na hydrataci jsem použil ionťák Isotonic Drink. Vzal jsem si obě dostupné příchutě lesní ovoce a citron a míchal si je dle aktuální chuti. Minimálně každou hodinu jsem si dal k doplnění energie Powergel nebo tyčku Energybar. V případě pocitu ztráty energie či hladu i častěji.

Hlavní nakopnutí a přísun energie měl na starosti fakt úžasně namíchaný Powerdrink, který mě jednak strašně chutná (zvlášť příchutě Borůvka a Mango) a jednak mě vždy až neuvěřitelně nakopne. Do pár desítek minut po vypití se dostaví opravdu znatelný pocit nárůstu energie a celkového nabuzení, které trvá 2 až 3 hodiny po jedné dávce. Powerdrink jsem si dával každou 4. hodinu v závodě.

Jako prevenci případných křečí jsem si těsně před startem dal jednu ampuli Magnesium shot. V průběhu závodu pak ještě další dvě tzn. cca vždy po 8 hodinách. Pro případ noční únavy a ospalosti jsem měl připravené i kofeinové Power Tablets, ale za celých 24 hodin na mě nepřišla žádná spací krize a to ani náznak, takže Power Tablets nakonec nebyly vůbec potřeba.

Po úspěšném, ale opravdu vyčerpávajícím závodě, jsem si pro rychlé nastartování regenerace, doplnění sacharidů a bílkovin namíchal Recovery Drink s mojí nejoblíbenější příchutí Salted Caramel. Dávku Recovery Drinku jsem pak několikrát opakoval a to i v průběhu následujícího dne.

Gratulujeme a těšíme se na další výzvu :)

Aleš Zavoral při závodě Letovická 24h

Aleš Zavoral – cyklo počítač Wahoo

Kdo je Aleš Zavoral?

Aleše asi nejlépe charakterizuje věta „Co je jednoduché, není zajímavé.“ Je totiž specialistou na ultra běžecké a cyklo aktivity. Má za sebou běžecké závody, jako jsou např. UTMB, Transvulcania, Beskydská sedmička, Andorra Ultra Trail a další. Aleš dokázal také zvítězit na 5700 km dlouhém cyklistickém závodě Bike Nonstop US. A má za sebou třeba North Cape 4000 (4360 km ze severu Evropy na jih), kde si v roce 2018 dojel pro druhé místo nebo Italy Divide (z Pompejí do Torbole).

Aleše můžete sledovat na jeho blogu či Instagramu:

Zajímá vás více? Tak mrkněte na tento podcast:

Makej vole! Podcast č. 36