5 důvodů, proč užívat Edgar v tréninku

Chceš, aby tvá výkonnost rostla? Chceš na závodech stoupat výsledkovou listinou vzhůru? Začni spolu s Edgarem posouvat své limity už v tréninku! Tady je 5 způsobů, jak ti s tím pomůže.

Ano, Edgar ti pomůže absolvovat závod ve větší pohodě. Dodá ti energii na celou trať, abys mohl podat stoprocentní výkon a ukázat to nejlepší, co v tobě je. Pokud se ale chceš zlepšovat a posouvat se vpřed, musíš svůj výkonnostní růst opřít o kvalitní trénink. A také v tom ti Edgar může pomoci. Jak?

1.      Pošle tě do vyššího tempa

Edgar je tu proto, aby tě podpořil při výkonu. Aby ti dodával energii. Proto když si ho dáš před tréninkem, který pak ale absolvuješ ve velmi nízké intenzitě, začneš mít pocit zahlcenosti a tvé tělo zatouží po větším množství kyslíku. „A tenhle pocit vymizí velmi krátce po zrychlení. Protože Edgar tělo stimuluje, automaticky ho posílá do vyššího tempa,“ říká Josef Andrle, renomovaný trenér a výživový expert.

Proč užívat Edgar při tréninku

2.      Udrží tě v komfortu

Přestože v tréninku zrychlíš a posuneš se do vyššího pásma zátěže (k anaerobnímu prahu), budeš se stále cítit v pohodě. „Tepová frekvence se nezrychlí úměrně tempu, ale zůstane nižší. Tam, kde by člověk cítil diskomfort, se bude cítit podobně, jako kdyby pracoval méně intenzivně. Díky tomu dokáže absolvovat více tréninků a ve vyšším tempu než dřív. A díky tomu pak dokáže i v závodě podávat lepší výkony,“ vysvětluje Josef Andrle.

3.      Podpoří regeneraci

Díky Edgaru dochází při výkonu k menší poruše vnitřního prostředí. Jinými slovy: svaly se méně rozbíjejí. A následně se zrychluje celý regenerační proces. „Edgar totiž obsahuje látky jako BCAA aminokyseliny, glutamin a další, které chrání vnitřní prostředí včetně svalů při výkonu. Tělo pak rychleji regeneruje a je dříve připravené na další kvalitní trénink.“

Naučíš se vnímat tělo

4.      Naučíš se vnímat tělo

Edgar posiluje navzdory únavě vjemy nervové soustavy, což potvrdili i zkušenosti elitních orientačních běžců, u nichž často závisejí výsledky na jejich rozhodovacích procesech. „Při tréninku si pak člověk daleko lépe uvědomuje práci těla – co dělá ruka, jak pracuje noha. To je velice důležité pro výkon i pro zdraví,“ upozorňuje Josef Andrle.

5.      Připraví tělo na závod

Edgar je doplněk stravy. Chytrý doplněk stravy. Ovšem i tak bychom měli myslet na to, že čím lépe si na něho tělo zvykne, tím efektivněji ho dokáže při závodě využít. „Edgar je skvěle vstřebatelný a lehce stravitelný, ale stále platí, že každý člověk má jinak nastavené trávení, jiné intolerance a další specifika, proto je dobré si vše vyzkoušet v tréninku,“ dodává Josef Andrle.

Jaký je tedy závěr? „Je chyba, že sportovci často hledají pomoc jen na závody, protože tady neplatí těžko na cvičišti, lehko na bojišti. Když použiju Edgar při závodě, tak mi ho sice usnadní a budu se díky němu cítit lépe, ale nezrychlí mě o deset sekund na kilometr. To je věc, kterou s ním musím odpracovat už v tréninku.“