Janka Pepová: Vyhrát všechna MS Spartan Race a milion dolarů? Vrtá mi to v hlavě

Ani tentokrát neměla Janka Pepová při Spartan Race Ultra konkurenci. O víkendu zvítězila v polské Krynici a potvrdila svou dobrou formu před blížícími se závody mistrovství světa, na které pojede s velkými plány – možná se pokusí zaútočit na prémii ve výši 1 milionu dolarů pro závodníka, který vyhraje všechny závody MS.

1

Janko, jak náročné pro tebe bylo Ultra v Krynici?

Celý závod byl dost těžký. Začátek jsem rozběhla hodně rychle, ale tempo jsem trochu přepálila. Vypracovala jsem si asi půlhodinový náskok. Jenže druhá polovina závodu už se mi šla hodně těžko, musela jsem zpomalit a nakonec jsem doběhla s šestiminutovým náskokem, což na takhle dlouhé distanci není zase tak moc.

Takže sis na trati prošla i velkou krizí?

Ano, prošla. Nevím proč, ale při závodě jsem pila hodně čisté vody. Víc než mám vyzkoušené z tréninku nebo z jiných závodů. To mi pak způsobovalo bolesti, nedalo se běžet a musela jsem výrazně zpomalit.

Kolika angličáky sis závod zpestřila?

Musel jsem jich udělat devadesát. Z toho dvakrát jsem chybovala na oštěpu, který byl na trati čtyřikrát.

Jak při takhle dlouhých závodech využíváš Edgar?

Hodinu před startem jsem si dala tři odměrky. A na trať jsem pak měla připravené dvě půllitrové láhve – v každé z nich byly dvě odměrky Edgaru. To jsem popíjela během celého závodu. 

Jaké závody tě nyní čekají?

Nejbližším závodem bude Trifecta Weekend ve Valčianské dolině. Tam se ukáže, jakou formu budu mít před mistrovstvím světa. Je to takový test.

Jak je to s milionovou trofejí pro vítěze závodů mistrovství světa?

Kdo získá plný počet bodů ze závodů mistrovství světa Spartan Race, obdrží prémii jeden milion dolarů. Ta myšlenka mi vrtá v hlavě, ale jestli je to reálné, to se ukáže až po prvních závodech mistrovství světa v americkém Tahoe koncem září. Loni to bylo nedosažitelné, protože bylo nezbytné všechny závody vyhrát. Letos je ale možné započítat nejlepší výsledky z prvních třech závodů MS a následně získat chybějící body za uběhnuté míle na 24hodinovém MS ve Švédsku.

Ono je ale velmi těžké na všechny ty závody natrénovat, protože jsou hodně rozdílné a konají se na třech různých místech – některé jsou rychlé, jiné jsou zase kopcovité, další o vytrvalosti. I tak ale chci všechny absolvovat.

Kdy a kde se závody konají?

Mistrovství světa Spartan Race bude 28. září v americkém Tahoe. Mistrovství světa v Trifectě se koná 2. a 3. listopadu v řecké Spartě. A jen o týden později je MS na 24 hodin ve Švédsku.

2