Honza už nějakou dobu pekelně maká

Honza Kempa je všestranný sportovec, trenér vrcholových i hobby sportovců a taky velký srdcař. Ačkoli by nikdo do něj ze začátku neřekl, že někdy bude vůbec sportovat, dokázal přesný opak, že když má člověk vůli, může dokázat všechno. Dnes má za sebou několik triatlonových závodů, ultramaratonů, ironmanů a jiných ultra šíleností. Tenhle sympatický Ostravák je přesvědčený, že pokud člověk chce, může dokázat cokoliv. Sportovat, zbavit se strachu, makat na sobě, mít cíle a jít si za nimi. A to i v případě hendikepu.

Honza už nějakou dobu pekelně maká a připravuje se na další ultra výzvu. Tentokrát ale nebude závodit o nejlepší čas nebo umístění, ale pro dobrou věc. Pojede za ty, kteří chtějí sportovat, ale nemohou. A i vy se můžete přidat a projekt podpořit.

O jaký projekt se tedy jedná?

Projekt nese název Makej srdcem a že si Honza u toho pořádně mákne, není pochyb. Ujede totiž 3x 226km pro nadaci Colliery Srdcem. Nadace je neziskový spolek, založený v roce 20017 pod záštitou Colliery CrossFit Ostrava.

To už je pořádná nálož, nemyslíte? Honza se během měsíce května pustí do překonávání hranic a pokusí se svými výkony pro nadaci a její pacienty vybrat 226 000 Kč. Částku věnuje všem hendikepovaným, kteří chtějí sportovat, ale kvůli svému postižení mají ztížené podmínky. Navzdory tomu ale nehledají výmluvy, proč něco nejde, chtějí si prostě plnit svoje sportovní cíle. A to je také hlavní myšlenka a důvod, proč se do toho Honza pouští. Tvrdí totiž: Nehledej výmluvy, proč ne, hledej důvody, proč jo!

Jaký je plán projektu?

V těchto dnech Honzova příprava na projekt vrcholí a už v sobotu 1. 5. startuje jeho první etapa! První část 226 kilometrů pojede na kolečkových lyžích. Honza odstartuje první etapu už v 6 ráno ve městě Most a pojede kolem jezera Matylda a ty můžeš být u toho! Jestli máš cestu kolem nebo jsi místní, pojď ho podpořit! Honza k tomu přímo sám vybízí na jeho instagramu.

V druhé etapě a dalších 226 kilometrů zdolá 15. 5. a to dá Ironmana – uplave 4 km, ujede 180 km na silničním kole a uběhne 42 km a to v okolí Pardubic, startovat bude v ranních hodinách.

A posledních 226 kilometrů věnuje 28. 5. slavnému závodu Beskydská sedmička. Nepoběží však jen jednou, ale odstartuje ve Frenštátu pod Radhoštěm a celou trasu Beskydské sedmičky si dá tam a zpět. V průběhu tohoto běhu zdolá celých 11 000 výškových metrů. No není to žádný troškař!

Kde se o projektu více dozvědět a kde projekt sledovat?

Informace o projektu najdeš u Honzy na instagramu Jan Kempa, kde vás bude Honza aktuálně informovat o všech částech projektu, odkud a kdy přesně startuje, jak si vede a další zajímavosti. Na instagramu Collierysrdcem bude vždy živý přenos všech etap.

Po celou dobu bude s Honzou jeho support tým, který se o něj bude starat, poskytovat mu zázemí.

Další informace o projektu najdeš na https://www.donio.cz/MakamSrdcem

Jak můžete i vy pomoci?

I vy můžete pomoci a podpořit Honzu v průběhu závodu. Buď uběhnout, ujet nebo odplavat společně s ním některý z úseků nebo jeho část. Ale hlavně můžete adoptovat kilometry a přispět tak finanční částkou a dát tak šanci žít lepší aktivní život těm, kteří chtějí sportovat, ale nemůžou. To vše až do 15. 6., kdy proběhne předání vybrané částky nadaci Colliery Srdcem. Více zjistíš na https://www.collierysrdcem.cz/.

Tak Honzovi držíme palce při všech jeho etapách a věříme, že se částku povede vybrat! Tak i vy makejte srdcem!